به نظر میرسد بانک مرکزی چندان از وجود کسبوکارهای آنلاین خوشحال نیست. این نهاد از هر فرصتی استفاده کرده تا فعالیت این کسبوکارها را مختل کند. پلتفرمهای خرید و فروش طلا جدیدترین قربانی بانک مرکزی هستند؛ درگاه پرداخت این پلتفرمها با شروع جنگ مسدود شد و با وجود گذشت یک هفته از آتشبس، این مسدودسازی ادامه دارد. اتفاقی که نه تنها به کسبوکارها بلکه میلیونها کاربر ایرانی آنها ضربه زده است.
در ساعات ابتدایی پس از حمله اسرائیل به ایران در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، با دستور بانک مرکزی، درگاههای پلتفرمهای خرید و فروش طلا مسدود شد. تصمیمی که بدون اطلاع قبلی انجام شد، اما به علت همدلی مردم و درک شرایط جنگی، کمتر انتقادی نسبت به این تصمیم مطرح شد. این در حالی است که مردم طبیعتاً باید این حق را داشته باشند که حتی در شرایط جنگی بتوانند طلا بخرند یا طلای خود را برای کسب نقدینگی بفروشند.
در حالی که انتظار میرفت با اعلام رسمی آتشبس و همچنین آغاز دوباره فعالیت صندوقهای طلا در بورس، درگاه پرداخت پلتفرمهای طلا نیز باز شود، اما این مهم هنوز محقق نشده است.
در جدیدترین اظهار نظر، نماینده بانک مرکزی فعالیت این کسبوکارها را پانزی دانسته و به آنها اتهام خالی فروشی وارد کرده است. در حالی که بسیاری از این پلتفرمها، طلاهای خود را در بانک کارگشایی ذخیره کردهاند و همه دولتمردان از این موضوع آگاه هستند.

این رفتار با کسبوکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال برخلاف شعارهای دولت چهاردهم است. «مسعود پزشکیان»، چه پیش از انتخابات و چه پس از رسیدن به مسند ریاست جمهوری بر اهمیت این کسبوکارها تأکید داشت. اما در عمل شاهد این هستیم که بانک مرکزی به عنوان یک نهاد زیرمجموعه دولت، مخل فعالیت کسبوکارهای این حوزه شده است.
«حسن چنارانی»، دانشآموخته اقتصاد، معتقد است تا زمانی که این اختیارات فرای قانونهای دائمی کشور در این شوراها باشد، دستگاههایی مثل بانک مرکزی به هیچ وجه زیر بار سیاستگذاریهای بهینه نمیروند. نتیجه آن نیز تشدید بینظمیهای موجود است.

«نیما قاضی»، رئیس انجمن تجارت الکترونیک نیز در واکنش به ادامه مسدودسازی درگاه این پلتفرمها، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بیابید دشمنان داخلی را»

«علی مزینانی»، فعال حوزه رسانه، با انتقاد از محدودیتهایی که همچنان پس از پایان جنگ وجود دارد، آنها را فاز دوم جنگ دانست:
«در فاز دوم جنگ هستیم؛هدف فعال شدن گسل اقتصاد نابسامان ماست.هک بانک و رمزارز برای قفل شدن معیشت و سپردههابود. خودمون قفل زدیم روی طلاییها،بورس،جی پیاس،اینترنت،پیامک و … »

«کیا داوود اسفندیاری»، کارشناس مسائل اقتصادی، نیز از تصمیمات غلط اقتصادی انتقاد کرد و گفت که آنچه جنگندههای دشمن نابود نکردهاند را تصمیمات غلط داخلی نابود میکنند.

«بهراد رضازاده»، تهیه کننده و مجری تلویزیون، از اینکه پلتفرمهای طلا با وجود ضابطهمندشدن با محدودیت روبه رو شدهان انتقاد کرد. او مسدودسازی درگاه این پلتفرمها را مصداق بارز ایجاد نارضایتی در میان مردم دانست.

کاربری در شبکه اجتماعی ایکس نیز این موضوع مهم را یادآور شد که مسدودسازی درگاه پرداخت پلتفرمهای طلا، نه صرفاً کسبوکارها، بلکه مردم و مشتریان آنها را به دردسر انداخته است.

انتظار میرود اگر بانک مرکزی همچنان روی تصمیم غلط خود پافشاری میکند، دولت برای حمایت از اقتصاد دیجیتال به این موضوع ورود کند. نمیشود حرف از افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از GDP زد و در برابر بیقانونی علیه کسبوکارهای این حوزه نیز ساکت ماند. چند میلیون ایرانی در حال حاضر از بدیهیترین حقوق خود محروم شدهاند و امکان دسترسی به داراییهایشان را ندارند.