وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده است بهتازگی عاملی ناشناس با استفاده از هوش مصنوعی خود را بهجای «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه این کشور، جا زده و با مقامات سیاسی تماس گرفته است. این موضوع هماکنون درحال بررسی است.
واشنگتن پست برای اولینبار خبر از وجود این کلاهبرداری داد. به گفته این نشریه، وزارت امور خارجه آمریکا در یادداشتی داخلی کارکنان خود را از این موضوع آگاه کرده است. شخص کلاهبردار در ماه ژوئن از طریق پیامک، پیامرسان سیگنال و پیام صوتی، با حداقل سه وزیر امور خارجه، یک سناتور آمریکایی و یک فرماندار تماس گرفته است.
کلاهبرداران با هوش مصنوعی صدای وزیر امور خارجه آمریکا را تقلید کردند
تاکنون هویت سیاستمدارانی که این پیامهای جعلی به نام مارک روبیو را دریافت کردهاند و همچنین محتوای این ارتباطات منتشر نشده است. همچنین مشخص نیست چه کسی یا کسانی پشت این کمپین کلاهبرداری هستند، اما به نظر میرسد هدف اصلی آن دسترسی به اطلاعات حساس و حساب افراد بلندپایه دولتی است.

وزارت امور خارجه آمریکا توضیح بیشتری دراینباره ارائه نکرده، اما گفته «هیچ تهدید سایبری از این کمپین بهطور مستقیم متوجه این وزارتخانه نیست.»
این اولینبار نیست که از هوش مصنوعی برای جعل هویت مقامات دولتی استفاده میشود. در اوایل سال جاری میلادی، کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) پس از افزایش تماسهای جعلی که صدای نامزدهای سیاسی را تقلید میکردند، تماسهای رباتیک تولیدشده توسط هوش مصنوعی را ممنوع اعلام کرد.
با افزایش استفاده از هوش مصنوعی در بخشهایی مانند خدمات مشتریان، بازاریابی و سرگرمی، تمایز بین صدای مصنوعی و صدای انسانی سختتر شده است. بسیاری از شرکتهای فعال در زمینه هوش مصنوعی هماکنون مدلهایی تولید کردهاند که میتوانند یک گفتگوی کاملاً طبیعی با انسانها را شکل دهند. چنین مواردی میتواند پیامدهایی جدی برای امنیت ملی یک کشور در پی داشته باشد.